Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Hlepčići od crvenog sočiva

Hlepčići od crvenog sočiva

GlutenFreeDeliGlutenFreeDeli
Početnik
34
Hlepčići od crvenog sočiva
Fotografije: GlutenFreeDeli
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Porcije
8
"Hlepčići od crvenog sočiva su skroz keto, skroz dijetalni i od njih se dobijaju unikatni zdravi sendviči."

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 250 g, pre namakanja
  • husk - 40 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica (10g)
  • so - 1/2 kašičice
  • šarena so - 2 kašičice
  • voda - 100 ml
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • jabukovo sirće - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Oprano i oceđeno sočivo zajedno sa svim ostalim sastojcima se blenda nožem blendera u S obliku dok se ne dobije testo.

Od testa se oblikuje 8 loptica koje se stavljaju u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Mali hlepčići se posipaju crnim kuminom po želji.

Hlepčići od sočiva se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 40-45 minuta.

Pogledajte još da li se mršavi pomoću crvenog sočiva, kao i šta sadrži crveno sočivo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: