Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Patlidžan sa paradajz pireom i kačkavaljem iz rerne

Patlidžan sa paradajz pireom i kačkavaljem iz rerne

Patlidžan sa paradajz pireom i kačkavaljem iz rerne
Fotografije: Jordanka Karadjova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Ukusan patlidžan iz rerne sa apetitnim rastopljenim kačkavaljem"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 velika, jednaka
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 4 sitne
  • paradajz pire - 300 g
  • kačkavalj - 200 g
  • peršun - 1/2 veze
  • ulje
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan sečemo na krugove jednake debljine, svaki krug posolimo sa obe strane, ređamo u posudu da se ocedi od gorkog soka.

Kad se ocede, operemo ih od soli i ređamo u pleh, namazan uljem i pečemo na 200 stepeni 20-30 minuta.

Dok se patlidžan peče, očistimo luk i šargarepu i sečemo sitno, ugrevamo dovoljno ulja u tiganju i pržimo na umerenoj temperaturi 10 minuta.

Nakon toga dodajemo paradajz pire i biber i pržimo još 10-ak minuta dok voda ne ispari.

Namažemo okrugao pleh, poređamo polovinu pečenih patlidžana gusto po dnu.

Smesu od luka i šargarepe sipamo odozgo i uz pomoć kašike ravnomerno rasporedimo.

Kačkavalj, prethodno izrendan sipamo odozgo, sačuvamo bar 50 grama za posle.

Preko kačkavalja poređamo preostali patlidžaan - zbijedno jedan do drugog.

Posipamo uljem i stavljamo u rernu na 200 stepeni 30-ak minuta.

Nakon što bude gotovo, vadimo i posipamo preostalim kačkavaljem i sitno iseckanim peršunom.

Serviramo toplo.

Patlidžan sa paradajz pireom i kačkavaljem iz rerne je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: