Način pripreme
Patlidžan sečemo na krugove jednake debljine, svaki krug posolimo sa obe strane, ređamo u posudu da se ocedi od gorkog soka.
Kad se ocede, operemo ih od soli i ređamo u pleh, namazan uljem i pečemo na 200 stepeni 20-30 minuta.
Dok se patlidžan peče, očistimo luk i šargarepu i sečemo sitno, ugrevamo dovoljno ulja u tiganju i pržimo na umerenoj temperaturi 10 minuta.
Nakon toga dodajemo paradajz pire i biber i pržimo još 10-ak minuta dok voda ne ispari.
Namažemo okrugao pleh, poređamo polovinu pečenih patlidžana gusto po dnu.
Smesu od luka i šargarepe sipamo odozgo i uz pomoć kašike ravnomerno rasporedimo.
Kačkavalj, prethodno izrendan sipamo odozgo, sačuvamo bar 50 grama za posle.
Preko kačkavalja poređamo preostali patlidžaan - zbijedno jedan do drugog.
Posipamo uljem i stavljamo u rernu na 200 stepeni 30-ak minuta.
Nakon što bude gotovo, vadimo i posipamo preostalim kačkavaljem i sitno iseckanim peršunom.
Serviramo toplo.
Patlidžan sa paradajz pireom i kačkavaljem iz rerne je veoma ukusan.