Način pripreme
Isecite sušene banane na male komade. Ako su mnogo suve možete ih potopiti na 10 minuta u mlaku vodu ili mleko da omekšaju.
U posudi umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane vazdušasta. Dodajte sveže mleko, ulje i vanilu. Dobro promešajte.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
Postepeno dodajte suve sastojke u mokru smesu, mešajte dok ne dobijete glatko testo. Na kraju dodajte sušene banane i ako želite orašaste plodove ili komadiće čokolade.
Namažite kalup za pečenje masnoćom ili ga obložite papirom za pečenje. Sipajte testo u kalup.
Pedcite kolač od banane u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 mninuta ili proverite čačkalicom za zube, treba da izađe suva.
Ostavite lagani kolač sa suvim bananama da se ohladi pre sečenja. Možete ga servirati posut šećerom u prahu ili sa kuglom sladoleda od vanile.
Neka vam je slatko!
Pogledajte još šta sadrži jedna banana, kao i da li su prezrele banane štetne.