Čokoladne praline

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Guru
5091562k
Čokoladne praline
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
30
"Jedinstvene slatke korpice ili raskošne čokoladne bombone. Čokoladne praline o kojima svi pričaju."

Potrebni sastojci

  • za praline
  • orašasti plodovi - 100 g, smesa od lešnika i badema
  • kristal šećer - 120 g
  • ulje od semena grožđa - 5 ml (1 kašičica)
  • crna čokolada - 100 g
  • pavlaka od kokosa - 200 g
  • za osnovu
  • mlečna čokolada - 120 g
  • kakao maslac - 10 g
  • pralina - 70 g (recept je iznad)
  • kakao - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Orašaste plodove zapečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 8-10 minuta. Prebacujemo u kaserolu sa debelim dnom.

U njih dodajemo šećer i stavljamo na umerenu vatru. Mešamo dok se šećer ne karamelizuje i dobije tamnu boju ćilibra.

Smesu sipamo u pleh, obložen papriom za pečenje ili silikonski kalup i brzo rasporedimo tanak sloj.

Ostavljamo da se ohladi i da se karamela stegne. Kad se stegne izmrvimo na male komade. Sameljemo u secku sa uljem dok ne dobijemo pastu.

Mlevenje paste će oduzeti malo više vremena. S vremena na vreme isključimo robota i špatulom skidamo sa ivica, nakon čega ponovo uključimo.

Na kraju dodajemo pavlaku od kokosa i rastopljenu crnu čokoladu. Pripremamo paprine kalupe prečnika oko 20-30 mm.

Na dno svakog paprnog kalupa stavite od smese za osnovu. U posudi pomešajte mlečnu čokoladu i kakao maslac i rastopite na pari.

Skinite sa papre i u njih dodajte pralinu.

Lepo promešajte. Smesu sipajte u pripremljene kalupe i poravnajte.

Ostavite da se ohladi u frižideru 2-3 saa ili dok se ne stegne. Smesu za praline stavite u špric i punite sve kalupe.

Odozgo pospite čokoladnu pralinu kakaom. Čuvajte praline u frižideru.

Pogledajte još kako da napravite odlične čokoladne bombone ili korisne domaće bombone bez šećera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: