Način pripreme
/undefined Za osnovu istopite mlečnu čokoladu na vodenoj pari i dodajte kikiriki puter. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
U mini papirne kapsule stavite od osnove i stavite u frižider da se stegne.
Za krem šećer se stavlja u malu kaserolu i topi se dok se ne dobije svetli karamel.
Kada je karamel gotov i još vruć, u njega se dodaje pečeni oljušteni kikiriki. Dobro se meša kako bi mogao da se zalepi za njih i prebace na papir za pečenje dok se ne ohlade.
Ohlađeni karamel kikiriki treba veoma dobro da se samelje, za šta je potreban moćan blender. Tečna pavlaka se zagreva dok ne uzavri i njome se zaliva čokolada koja treba prethodno da bude izlomljena na male komade i da se stavi u posudu.
Sačeka se oko 1 minut da omkeša i dobro se meša dok se ne dobije homogena smesa..
Kikiriki sa karamelom u prahu se pomeša zajedno sa čokoladnim smesom, dobro se izmeša. Smesa se stavlja u špric.
Dobijena kikiriki pralina se šprica po čokoladnoj osnovi. Ostavljaju se u frižideru na otprilike 20 minuta kako bi pralina mogla da se stegne. Na svaku pralinu se stavlja kikiriki za ukras.
Imate izuzetne američke praline s kojima ćete zasijati u svakoj prilici.
Pogeldajte još jedan izuzetan recept za pralinu sa lešnikom i saznajte kako da napravite slatke tartufe ili omiljene domaće čokoladne kuglice.