Način pripreme
Kačkavalj izrendamo krupnije, u posudu dodajemo jaja i dodajemo kačkavalj. Dodajemo prašak za pecivo, brašno i so po ukusu.
Dobro promešamo i ostavimo sat vremena u frižideru.
Za to vreme pripremamo krompir.
Oljuštimo, operemo i isečemo, začinimo začinom, izgnječenim belim lukom i malo maslinovog ulja.
Takođe ostavljamo 30 minuta da upije začine. Smesu od kačkavalja vadimo iz frižidera i namazanim rukama oblikujemo loptice, uvaljamo u kornfleks i pržimo u prethodno ugrejanoj rerni dok ne dobije zlatnu boju.
Gotove ćuftice stavljamo na ubrus.
Sipamo u pleh i pečemo krompir u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotov.
Stavimo na tanjir i serviramo ćutice od kačkavalja sa prilogom.
Pogledajte da li je kačkavalj koristan, kao i kako da napravimo pohovani kačkavalj.