Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Karamelizovani luk u tiganju

Karamelizovani luk u tiganju

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Guru
5031522k
Karamelizovani luk u tiganju
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Imate perfektan karamelizovani luk u tiganju, savršen za sve stekove."

Potrebni sastojci

  • luk - 8 glavica
  • balsamiko sirće - 80 ml
  • sok od nara - 3 supene kašike
  • kravlji maslac - 100 g
  • smeđi šećer - 3 supene kašike
  • so
  • ruzmatin
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite luk na tanke kriške.

U duboki tiganj stavite maslac i rastopite na tihoj vatri.

Dodajte isečeni luk, smeđi šećer, balsamiko sirće i sok od nara. Kuvajte 30 minuta, periodično mešajte.

Luk treba da omekša i da postanu končići od krišaka.

Pre nego što skinete sa vatre dodajte so, ruzmarin i majčinu dušicu.

Imate savršen karamelizovani luk u tiganju, savršen za sve stekove.

Pogledajte još kako da glazirate luk i saznajte koliko dnevno luka smemo da pojedemo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti