Rodopski klin

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18792
07/11/2018
"Aroma ovog unikatnog rodopskog klina ima dar da vas natera da zaboravite sva obećanja koja ste dali u vezi dijeta "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano876
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Skuvajte pirinač u blago posoljenoj vodi u odnosu 1:3 (pirinač:voda). Ocedite pirinač dobro i promešajte ga sa umućenim jajima i smrvljenim sirom.

Umesite testo za pitu od 200 ml vode, sirćeta i brašna - ako je potrebno, povećajte količinu brašna.

Razvucite 2 kore. Jednu stavite na dno nauljene tepsije i preko nje sipajte nadev od pirinča u ravnomernom sloju. Odozgo stavite drugu koru i poprskajte je istopljenim maslacem.

Pecite klin u umerenoj rerni na 180 stepeni dok se testo lagano ne zarumeni.

Klin možete pripremiti i u teflonskom tiganju, tako što ga okrećete uz pomoć drvene kašike, da se ravnomerno ispeče sa obe strane.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar