Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Namaz tarama kavijar

Namaz tarama kavijar

Monika IvanovaMonika Ivanova
Kuvar
4312597
Namaz tarama kavijar
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
14
"Klasičan namaz tarama kavijar, koji svaka domaćica treba da zna da pripremi"

Potrebni sastojci

  • kavijar - 1 kašika sa vrhom
  • luk - 1 mala glavica
  • hleb - 1 komad, beo
  • gazirana voda - 400 ml
  • ulje - 300 ml
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • baget - 1 komad
  • masline - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk sitno iseckajte i sipajte u posudu u kojoj ćete mutiti kavijar. U to dodati ikru, sa malo gazirane vode, hleb, koristeći samo sredinu bez korica, i potopite ga u gaziranu vodu i malo ulja, koliko da se može umutiti mikserom.

Dobro umutite pa dodajte malo ostatka hleba, ulja i gazirane vode i dodajte sok od limuna.

U receptu za ovaj namaz nema soli, jer je moj kavijar jako slan, jer je konzervisan solju. Ako je vaš neslan, možete dodati so po ukusu.

Baget isecite na kolutove. koje lagano zapecite u rerni 10 minuta i služite zajedno sa kavijarom i maslinama. Dekoracija tarama kavijara je stvar vaše mašte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: