Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Arpa fida sa pečurkama

Arpa fida sa pečurkama

Arpa fida sa pečurkama
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Mmmmm...definitivno ćemo probati ovu arpa fidu sa pečurkama za večeru."

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 5 supenih kašika
  • pečurke - 200 g
  • arpa fida - 200 g
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • bujon od povrća - 500 g
  • so
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • crni biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju ili šerpi se zaprže sitno naseckan luk i šargarepa.

Čim omekšaju, dodaju se naseckane kriškice pečuraka.

Kada postanu blago zlatkaste, dodaje se arpa fida. Meša se nekoliko puta, nakon čega se dodaje paradajz pire razmućen u malo vode i bujon od povrća.

Jelo se začinjava solju, kurkumom i crnim biberom.

Temperatura ringle se smanjuje i jelo arpa fida sa pečurkama se kuva oko 20 minuta ili dok se ne skuva arpa fida.

Takođe, pogledajte kako da napravite kritaraki s piletinom ili omiljenu teletinu sa kritarakijem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: