Način pripreme
Danas vam predlažem da pripremite pirinač sa pečurkama za veoma kratko vreme. U multikukeru pod pritiskom.
Ovaj uređaj je odličan pomoćnik zauzetih domaćica smanjujući vreme kuvanja pirinča na pola.
Za taj cilj je potrebno da pripremite sve sastojke.
Naseckajte luk, šargarepe i pečurke.
Uključite uređaj na program Brown i stavite ulje. Ovaj program dozvoljava da dinstate povrće sa otvorenim poklopcem, mešajući periodično kašikom koja je odgovarajuća za uređaj.
Dodajte prvo luk i šargarepe i kratko dinstajte.
Nakon toga dodajte pečurke. Propržite i njih. Takođe dodajte sve začine i so po ukusu.
Čim pečurke omekšaju, dodajte pirinač, prethodno opran. Propržite ga dok ne postane providan i sipajte 2 1/2 šolje vrućeg bujona od povrća ili vode.
Nakon toga isključite program brown, zatvorite poklopac multikukera i podesite ga na program Rice (pirinač).
Ovaj program je pod pritiskom i prema tome poklopac mora biti zatvoren i zaključan, a vreme kuvanja pirinča je samo 9 minuta.
Kada program završi, ispustite pritisak uređaja, otvorite poklopac i ostaje samo da pospete jelo sitno naseckanim svežim peršunom i da servirate.
Pirinač sa pečurkama u multikukueru je gotov.