Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Orzo sa celim pečurkama

Orzo sa celim pečurkama

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
505973k
Orzo sa celim pečurkama
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Hajde da jedemo ukusno i aromatično - orzo sa celim pečurkama, a u društvu čaše belog vina."

Potrebni sastojci

  • orzo - 2 šolje
  • luk - 3 komada
  • pečurke - 1 kg, male
  • himalajska so - 1 šolja
  • šareni biber - 3 prstohvata
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti, opere i sitno nasecka.

Pečurke se očiste od panjića i veoma dobro operu.

Naseckani luk i pečurke se stavljaju u tepsiju sa poklopcem sa nelepljivim premazom.

Dodaje se ulje i veoma dobro se mešaju.

Pečurke se peku pod poklopcem u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni uz periodično mešanje. Voda se ne dodaje.

Orzo se veoma dobro opere dok voda ne postane čista i ne ispusti skrob.

Kada su se pečurke izdinstale u tepsiju se dodaje oprani orzo, himalajska so, šareni biber i 5 šolja tople vode. Veoma dobro se meša.

Orzo sa celim pečurkama se peče poklopljen 30 minuta na 200 stepeni uz periodično mešanje.

Pogledajte još da li da mešamo pečurke i mleko, kao i koji su najbolji začini za pečurke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: