Način pripreme
Luk se očisti i opere.
Isecka se na srednje komade, da ne bude mnogo sitno, tj. istopiće se i neće se osećati.
Stavlja se u vok tiganj i zaliva se maslinovim uljem.
Dinsta se pod rešetkastim poklopcem 10 minuta na slaboj vatri.
Nakon što se luk izdinsta, dodaju se cele pečurke. Voda se ne dodaje.
Dinstaju se 20 minuta pod rešetkastim poklopcem uz neprestano mešanje na slaboj vatri.
Nakon toga se dodaje vino.
Dinstanje se nastavlja još 10 minuta, nakon čega se dodaje pirinač Arborio. Pirinač se ne pere.
Posoli se i dodaje se crni biber. Meša se veoma dobro.
Uz neprestano mešanje postepeno se dodaju 3 šolje tople vode.
Kuva se do pola, nakon čega se dodaje izrendani parmezan u ukusni pirinač sa pečurkama.
Meše se i skida se sa ringle tako što treba da ostane malo tečnosti.
Poklapa se poklopcem i ostavlja se na 30 minuta, bez mešanja Arborio pirinča sa celim pečurkama.