Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Orzo sa tikvicama i pavlakom

Orzo sa tikvicama i pavlakom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Orzo sa tikvicama i pavlakom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Umesto omiljenog rižota, pripremite ovaj orzo u kremastom sosu"

Potrebni sastojci

  • orzo - 1 šolja
  • tikvice - 3 komada srednje veličine
  • luk - 1 glavica
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml tečna
  • so
  • biber
  • biber melanž
  • kumin
  • ljuta aleva paprika
  • mirođija
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se očiste, operu i sitno iseckaju ili narendaju.

U dublji tiganj stavite maslinovo ulje i luk da se prže, dodajte tikvice.

Dodajte nekoliko kašika vode i pokrijte poklopcem. Ostavite povrće da omekša.

Začinite solju po ukusu, biberom i sitno seckanom mirođijom po želji.

Dodajte tečnu pavlaku, sirovi orzo i 2 šolje vode. Kuvajte na srednjoj vatri, poklopljeno, dok orzo ne upije tečnost, ali tečnosti bi trebalo da ima malo i kada se jelo servira.

Pre serviranja orza sa tikvicama i pavlakom, dodajte sok od limuna, ljutu alevu papriku, kumin i biber melanž.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: