Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Orzo sa tunjevinom i kremastim sosom

Orzo sa tunjevinom i kremastim sosom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032563k249
Orzo sa tunjevinom i kremastim sosom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
08/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Riblji specijalitet, izuzetno aromatičan i veoma lak za pripremu"

Potrebni sastojci

  • crni luk - 1 manja glavica
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 1 kašičica
  • sveže mleko - 420 ml
  • bujon od povrća - 420 ml
  • orzo - 200 g
  • grašak iz konzerve - 80 g
  • čedar - 50 g, narendan sir
  • so
  • biber
  • tunjevina - 185 g, iz konzerve
  • peršun - svež
  • maslinovo ulje - 2 kašike ili ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju se zagrevaju dve kašike masnoće. U tiganj sa masnoćom se dodaju očišćeni i na sitno isečeni luk i beli luk. Nakon što omekšaju, dodaje se brašno i promeša se dobro.

Naliva se deo svežeg mleka i meša se dok brašno ne upije mleko i postane kašica.

Postepeno se dodaje preostalo mleko i bujon od povrća. Dodaje se orzo i oceđeni grašak.

Jelo se začinjava solju i ostavlja se da sos vri uz povremeno mešanje.

Kada je pasta gotova dodaje se tunjevina i narendan sir čedar.

Posipa se biberom i sitno isečenim svežim peršunom. Jelo se konzumira toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: