Način pripreme
Komad mesa isecite na tri ili četiri velika komada do kosti.
Dobro izmešajte maslinovo ulje, Vočestar sos, senf, med, crni biber i alevu papriku. Čim se smesa homogenizuje, dodajte pivo.
Očistite luk i naseckajte ga na tanke polumesece. Deo njega stavite na dno glinene posude. Komade mesa istrljajte solju, namažite ih marinadom i stavite ih na luk.
Zalijte celom marinadom i pokrijte ostalim lukom. Pokrijte folijom i stavite na nekoliko sati marinirana rebarca u frižider.
Meso zalijte s dve čaeš vode i dodajte strukove ruzmarina, lovorov list i zrna crnog bibera. Dobro prekrijte glinenu posudu folijom, stavite poklopac i stavite u hladnu rernu.
Meso pecite oko dva i po sata, skinite foliju i meso namažite sosom za roštilj, razređenim sosom iz đuveča. Ponovo poklopite i pecite još pola sata.
Ako želite još veću boju, na kraju sklonite poklopac i zapecite još.
Nakon pečenja svinjskih rebaraca u glinenoj posudi, ostavite meso da odmori i poslužite porcije cele na dasci sečeći i servirajući pred gostima.
Prilog može da bude grilovano povrće, pire od batata i krompira ili pak sveža salata sa buratom.