Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Sporo pečena kolenica u glinenoj posudi

Sporo pečena kolenica u glinenoj posudi

Stoyana ChanovaStoyana Chanova
Početnik
811
Sporo pečena kolenica u glinenoj posudi
Fotografije: Stoyana Chanova
1 / 3
28/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
480 min.
Ukupno
495 min.
Porcije
4
"Istina je ono što kažu za lepe stvari - potrebno je vreme, ali vredi čekati - probajte i uverićete se sami"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1, 5 kg
  • ulje - za prženje
  • šargarepa - 3 - 4 komada
  • luk - 2 glavice ili praziluk 2 - 3 struka
  • beli luk - 1 glavica
  • crveno vino - 100 ml
  • so - po ukusu
  • začini - po ukusu
  • majčina dušica - 1 grančica
* merne jedinice

Način pripreme

Kolenicu utrljate gotovim začinima za meso ili nekim drugim začinima po vašem ukusu i zapečatite je u jako vrućoj masnoći sa svih strana.

Sa strane dodajte krupno iseckanu šargarepu, crni i glavicu belog luka, neoljuštenu i isečenu na dva dela, i kratko pržite. Prebacite sastojke u glinenu đuvečaru.

Zalijte crnim vinom, dodajte 100 ml vode i pecite na 100 stepeni 8 sati.

Pečenu svinjsku kolenicu poslužite uz salatu.

Po želji izaberite drugi prilog za svoju kolenicu u đuvečari.

Sporo pečena kolenica u glinenoj posudi je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: