Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Pečena svinjska rebarca u glinenoj posudi

Pečena svinjska rebarca u glinenoj posudi

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
17236831
Pečena svinjska rebarca u glinenoj posudi4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Nakon pečenja svinjskih rebaraca u glinenoj posudi, ostavite meso da odmori i poslužite porcije cele na dasci sečeći i servirajući pred gostima."

Potrebni sastojci

  • svinjska rebarca - oko 2 kg, ceo komad
  • crni biber - 10 zrna
  • lovorov list - 2 komada
  • ruzmarin - 2 struka, svež
  • sos za roštilj - 10 supenih kašika
  • za marinadu
  • tamno pivo - 500 ml
  • stari luk - 2 glavice
  • senf - 2 supene kašike
  • med - 2 supene kašike
  • dimljena aleva paprika - 2 kašičice
  • crni biber - 1 kašičica
  • vočestar sos - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Komad mesa isecite na tri ili četiri velika komada do kosti.

Dobro izmešajte maslinovo ulje, Vočestar sos, senf, med, crni biber i alevu papriku. Čim se smesa homogenizuje, dodajte pivo.

Očistite luk i naseckajte ga na tanke polumesece. Deo njega stavite na dno glinene posude. Komade mesa istrljajte solju, namažite ih marinadom i stavite ih na luk.

Zalijte celom marinadom i pokrijte ostalim lukom. Pokrijte folijom i stavite na nekoliko sati marinirana rebarca u frižider.

Meso zalijte s dve čaeš vode i dodajte strukove ruzmarina, lovorov list i zrna crnog bibera. Dobro prekrijte glinenu posudu folijom, stavite poklopac i stavite u hladnu rernu.

Meso pecite oko dva i po sata, skinite foliju i meso namažite sosom za roštilj, razređenim sosom iz đuveča. Ponovo poklopite i pecite još pola sata.

Ako želite još veću boju, na kraju sklonite poklopac i zapecite još.

Nakon pečenja svinjskih rebaraca u glinenoj posudi, ostavite meso da odmori i poslužite porcije cele na dasci sečeći i servirajući pred gostima.

Prilog može da bude grilovano povrće, pire od batata i krompira ili pak sveža salata sa buratom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: