Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Parfe»Nežni parfe od bundeve

Nežni parfe od bundeve

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Nežni parfe od bundeve
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
11/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Parfe od bundeve koji se topi u ustima - da li ste spremni da sebi pružite ovo iskustvo"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 550 g
  • šećer - 70 g
  • keks - 300 g, kakao
  • maslac - 70 g
  • cimet - 1 kašičica
  • želatin - 1 kesica
  • kisela pavlaka - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se stavlja u šerpu. Dodaje se šećer. Preliva se vodom u kuva se dok ne omekša. Procedi se i ostavlja da se ohladi.

Želatin se sipa u šolju sa 200 ml vode i ostavlja se da nabubri. Kakao keks se samelje u blenderu. Maslac se topi i dodaje se u keks. Dodaje se i cimet.

Meša se dobro dok se ne dobiju maslac mrvice. Sipaju se u kalup za parfe. Raspoređuju se ravnomerno na dno i pritiskaju se. Peče se deset minuta.

Ostavlja se da se ohladu. Bundeva se stavlja u duboku posudu i pasira se. Želatin se ubacuje na nekoliko sekundi u mikrotalasnu da se istopi. Dodaje se u bundevu.

Kisela pavlaka se takođe dodaje. Meša se dobro. Dobijena smesa se sipa u kalup sa ispečenom korom i dobro se raspoređuje.

Desert od bundeve se ostavlja u frižideru da se stegne.

Mmm, ko bi odbio parče nežnog parefea od bundeve?

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: