Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Brz prolećni ručak sa jajima, kobasicom i kiseljkom

Brz prolećni ručak sa jajima, kobasicom i kiseljkom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5451593k
Brz prolećni ručak sa jajima, kobasicom i kiseljkom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Brz i zdrav ručak u kombinaciji sa domaćom telećom kobasicom."

Potrebni sastojci

  • kiseljak - 300 g
  • mladi luk - 2 veze
  • teleća kobasica - 4 komada, domaća (po receptu)
  • slanina - 100 g
  • jaja - 8 komada
  • divlja nana - 1 veza, sveža
  • biber
  • so - po ukusu
  • biljna mast - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo listove kiseljka i nane, očistimo od drške i stavljamo u đevđir da se ocedi.

Očišćen i oceđeni mladi luk isečemo na krugove.

Slaninu operemo od krupnije soli i rečemo na kockice srednje velićine.

Pravimo nekoliko proreza preko kobasica.

U tiganju sa ugrejanom masnoćom pržimo kockice slanine, kobasicu i beli deo mladog luka.

Nakon 10 minuta dodajemo kiseljak, zeleni deo luka i nanu. Nakon oko 5 minuta dodajemo prethodno pomešana jaja. Začinimo sa malo soli i bibera.

Dobro promešamo dok se jaja ne isprže dobro.

Serviramo tople, na tanjir stavimo komade teleće kobasice i pržena jaja sa kiseljkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: