Način pripreme
Operite mladi krompir, sastružite ljusku i ako su veći isecite na pola ili na četvrtine. Kuvajte oko 10 minuta.
Ugrejte maslinovo ulje u tiganju na umerenoj temperaturi i pržite sitno iseckani luk i beli luk oko 10 minuta dok luk ne omekša. Dodajte alevu papriku, čili i začinite solju.
Lepo promešajte i dodajte paradajz. Kuvajte sos oko 15 minuta dok se ne redukuje i dok ne dobijete gustu pastu. Ako volitte gladak sos, možete samleti u blenderu.
U međuvremenu ugrejte tiganj na vatri na umerenoj temperaturi i stavite čorizo, isečen na zalogaje. Pržite oko 15 minuta. Dodajte isečeni, poluskuvani krompir i lepo promešajte.
Pržite dok ne bude gotovo oko 15-20 minuta (probajte krompir) ili dok ne dobije zlatnu boju.
Sipajte mladi krompir sa čorizom u posudu i posipte ljutim sosom.
Ako vam se dopada recept, probajte i naše ostale recepte sa čorizom ili recepte sa mladim krompirom.