Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Janija»Teleća popovska janija u đuvečari

Teleća popovska janija u đuvečari

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167947
Teleća popovska janija u đuvečari
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 4
29/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
6
"Pridržavajte se recepta i nećete pogrešiti - čarobno ukusan paprikaš ćete probati"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 - 500 g, za kuvanje
  • pečurke - 300 g
  • luk - 2 glavice, crni
  • arpadžik - 300 g
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • maslac - 30 g
  • belo vino - 1 šolja (200 ml)
  • topla voda - 2 šolje
  • biber
  • origano
  • so
  • univerzalni začin - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se, isečeno na krupnije parčiće, zaprži u ulju i maslacu. Stavlja se u đuvečaru zajedno sa masnoćom i još 3-4 kašike ulja.

U njega se dodaju luk, isečen na kriške, pečurke, isečene na krupno, (svaka se deli na 4 dela).

Dodaju se začini, meša se dobro kašikom. Dodaju se vino i voda.

Đuvečara se prekriva folijom i odozgo poklopcem i tako se stavlja u hladnu rernu.

Ona se uključuje na 170 stepeni dok jelo ne provri.

Nakon toga se temperatura smanjuje na 140-150 i pečenje se nastavlja 3 sata.

Tada se đuvečara otvara, sipa se još tople vode, ako je neophodno, dodaje se očišćen arpadžik, soli se po ukusu i pečenje se nastavlja samo pod poklopcem oko 40 minuta.

Jelo se servira sa krompir salatom ili kuvanim pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: