Način pripreme
Teletinu isecite na komade veličine zalogaja, prelijte hladnom vodom i prokuvajte. Kuvajte meso oko 2 sata na laganoj vatri dok potpuno ne omekša.
Zagrejte ulje i pržite pirinač dok ne postane providan. Dodajte sitno seckani luk i šargarepu, isečenu na kolutiće. Pržite 2-3 minuta, dodajte prepolovljene pečurke i pržite još 3-4 minuta.
Dodajte začine, promešajte i sipajte u odgovarajući duboki pleh. Dodajte teletinu, masline bez koštica i prelijte sa 2 1/2-3 šolje bujona od kuvanja mesa.
Promešajte sastojke i pecite teletinu sa pirinčem u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35-40 minuta.
Pre serviranja jelo od teletine obilno pospite sitno seckanim svežim peršunom. Vaša teletina sa pirinčem i povrćem je spremna!
Ako volite teletinu, pogledajte i kako da napravite neverovatnu teletinu sa graškom ili klasičnu teletinu sa krompirom.