Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Teletina sa pirinčem

Teletina sa pirinčem

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
309745
Teletina sa pirinčem1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Podsećamo vas da naš omiljeni recept za teletinu dolazi u verziji sa pirinčem, a vi probajte i shvatićete zašto."

Potrebni sastojci

  • teletina - 500 g
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 250 g
  • šargarepa - 2 komada
  • bujon - 2 1/2 šolje, od teletine
  • masline - 50 g
  • ulje - 3 kašike
  • čubar - 1 kašika
  • biber
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Teletinu isecite na komade veličine zalogaja, prelijte hladnom vodom i prokuvajte. Kuvajte meso oko 2 sata na laganoj vatri dok potpuno ne omekša.

Zagrejte ulje i pržite pirinač dok ne postane providan. Dodajte sitno seckani luk i šargarepu, isečenu na kolutiće. Pržite 2-3 minuta, dodajte prepolovljene pečurke i pržite još 3-4 minuta.

Dodajte začine, promešajte i sipajte u odgovarajući duboki pleh. Dodajte teletinu, masline bez koštica i prelijte sa 2 1/2-3 šolje bujona od kuvanja mesa.

Promešajte sastojke i pecite teletinu sa pirinčem u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35-40 minuta.

Pre serviranja jelo od teletine obilno pospite sitno seckanim svežim peršunom. Vaša teletina sa pirinčem i povrćem je spremna!

Ako volite teletinu, pogledajte i kako da napravite neverovatnu teletinu sa graškom ili klasičnu teletinu sa krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: