Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Rolatići»Teleće rolnice sa pečurkama

Teleće rolnice sa pečurkama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k899
Teleće rolnice sa pečurkama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
11/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
22 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
3
"Prefinjen predlog sa teletinom koji servirate sa dobrim vinom jer je život previše kratak da u njemu ne uživate"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 g, fileti
  • pečurke - oko 150 g, miks, sveže
  • slanina - 80 - 90 g
  • gorgonzola - 60 g
  • maslac - 1 - 2 kašike
  • spanać - 200 g, bejbi
  • šalot - 40 g
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite iz frižidera teleće filete i ostavite ih 20 minuta na sobnoj temperaturi.

Poređajte ih na dasku za sečenje, pokrijte listom papira za pečenje i pređite oklagijom da se blago istanje, nakon toga sklonite papir i pospite biberom.

Zagrejte maslinovo ulje u zapržite u njemu šalot, isečen na sitno. Dodajte bejbi spanać, nemojte ga seći, i sotirajte dok ne omekša. Tek na kraju posolite i sklonite s vatre.

Očistite i isecite pečurke. Zapecite ih u tiganju sa malo maslaca. Možete da aromatizujete u sa čenom belog luka. Na kraju dodajte na kratko slaninu, isečenu na parčiće i odstranite. Treba sasvim malo da je uhvati vatra, da je dodamo u nadev polugotovu.

Ako je ipak volite hrskaviju i prepečenu, napravite u posebnom tiganju, bez masnoće, ma jakoj vatri dok prijatno ne preplane.

Stavljajte preko svakog filea pripremljen nadev sa pečurkama i po malo sira gorgonzole. Uvijajte u rolat i zapecite u jako zagrejanom tiganju sa malo masnoće dok rolnice blago ne preplanu. Ne kuvajte na slaboj vatri duže jer će teletina postati suva.

U principu nije potrebno da se rolnice vezuju ili probodu čačkalicom, jer se ne raspadaju, ali ako nisu dovoljno tanke moguće je i to da se desi. Zato ako procenite da treba da ih probodete sa čačkalicom ili dve, čim se zapeku sa jedne strane sklonite čačkalice i okrenite na drugu.

Posolite rolnice tek kad su gotove ili u poslednjem minutu kuvanja.

U tanjir za servirannje stavite sotrian spanać i luk i odozgo stavite teleće rolnice sa pečurkama.

Konzumirajte uvek tople.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: