Torta Aljaska

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
50315518
Torta Aljaska
Fotografije: Eva Zelenka
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Torta Aljaska, koja se i zamrzava i peče - kako da je ne probate?"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 1 komad
  • sok od jabuke - 2 kašike
  • slatko od jagoda - 4 kašike
  • sladoled - 500 g, od čokolade
  • belanca - 3 komada
  • smeđi šećer - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite koru u kalup za pečenje. Prelijte sokom od jabuke i premažite slatkom. Rasporedite sladoled preko kore, a zatim stavite u zamrzivač.

Umutite belanca dok se ne formiraju čvrsti vrhovi snega. Dodajte 1 kašiku šećera, dok ga ne potrošite. Izvadite tortu iz zamrzivača i sipajte belanca odozgo, pozravnajte ih nožem.

Vratite u zamrzivač i ohladite najmanje sat vremena. Tortu Aljaska pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 5 minuta i odmah poslužite.

Pogledajte i kako da napravite Pavlova tortu ili omiljenu tortu sa pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Eva Zelenka
Eva Zelenka
Odlicno
24.04.2025 13:28