Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Male japanske palačinke

Male japanske palačinke

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
1981784201
Male japanske palačinke3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Ukusnije i od običnih, i od američkih palačinki. Probajte i uverićete se!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 kom.
  • mleko - 2 s. k.
  • brašno - 2 s.k.
  • prašak za pecivo - 1/4 k.k.
  • šećer - 1 s.k.
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • ulje - malo
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo odvojiti belanca od žumanaca, vodeći računa da se žumance ne pomeša sa belancetom.

Belanca mutiti mikserom, pa kad počnu da se pene dodati šećer i vanilin šećer. Nastaviti sa mućenjem dok se ne stvori čvrst sneg.

U drugoj posudi umutiti žumanca sa mlekom. Potom dodati prosejano brašno i prašak za pecivo i sjediniti.

Dobijenu smesu od žumanaca lagano špatulom ili kašikom umešati u belanca. Smesa treba da ostane vazdušasta i čvrsta.

Tiganj za palačinke premazati sa malo ulja. Višak ukloniti salvetom.

Zagrejati na srednjoj temperaturi pa sipati pripremljenu smesu. Može se stavljati kašikom, a može i prethodno napunjenim poslastičarskim špricem.

Nakom što su formirane palačinke, sipati u tiganj kašičicu vode na dva tri mesta. Poklopiti tiganj i peći poklopljeno oko 5 minuta.

Može se dodati dodati još jedan sloj smese ako želite da palačinke budu deblje (ali i ne mora). U tom slučaju opet dodati malo vode i poklopiti. Peći još nekoliko minuta.

Pažljivo okrenuti svaku palačinku špatulom, opet dodati nekoliko kapi vode, i poklopljeno peći još oko 5 minuta.

Male japanske palačinke posuti prah šećerom ili omiljenim voćnim ili šokoladnim prelivom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: