Domaći Twix

Ivan PaunovIvan Paunov
Pomoćnik kuvara
7717154
Domaći Twix
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
30
"Omiljeni čokoladni i hrskavi domaći Twix autentičnog ukusa."

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 200 g
  • šećer - 65 g
  • jaja - 3 komada
  • kravlji maslac - 150 g
  • so - prstohvat
  • za karamel
  • šećer - 100 g
  • voda - 30 ml
  • slatka pavlaka - 200 g
  • maslac - 100 g
  • kondezovano mleko - 50 g
  • so - prstohvat
  • pasta od vanile - 1 kašičica
  • za glazuru
  • mlečna čokolada - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopimo maslac i pomešamo preostale sastojke za testo. Zamesimo jedno vlažno testo koje se mrvi. Preko pleha, obloženog papirom za pečenje stavljamo testo ne više od 1 cm debljine. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni 30 minuta.

Za to vreme u kaserolu sipamo šećer i vodu. Ostavljamo da dobijemo karamel boju. Onda dodajemo pavlaku i mleko, a i prstohvat soli. Uz neprestano mešanje ostavljamo da se redukuje na pola. Kad se to desi dodajemo mekani maslac i vanilu.

Prebacujemo i ostavljamo da se ohladi. Prelivamo preko pečene kore. Zajedno ostavljamo da se potpuno ohladi. Nakon toga prebacujemo iz pleha i isečemo štapiće veličine originalnog Twixa.

Rastopimo čokoladu na pari i potapamo svaki štapić u njega. Ako imate rešetku, ostavljamo preko da se stegnu naši čoko deserti. Ostavljamo da odstoje u frižideru. Drugog dana su veoma ukusni. Neka vam je slatko sa ovim domaćim Twixom!

Pogledajte takođe kako da pripremite domaći korni i proteinske barove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: