Način pripreme
Rastopimo maslac i pomešamo preostale sastojke za testo. Zamesimo jedno vlažno testo koje se mrvi. Preko pleha, obloženog papirom za pečenje stavljamo testo ne više od 1 cm debljine. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni 30 minuta.
Za to vreme u kaserolu sipamo šećer i vodu. Ostavljamo da dobijemo karamel boju. Onda dodajemo pavlaku i mleko, a i prstohvat soli. Uz neprestano mešanje ostavljamo da se redukuje na pola. Kad se to desi dodajemo mekani maslac i vanilu.
Prebacujemo i ostavljamo da se ohladi. Prelivamo preko pečene kore. Zajedno ostavljamo da se potpuno ohladi. Nakon toga prebacujemo iz pleha i isečemo štapiće veličine originalnog Twixa.
Rastopimo čokoladu na pari i potapamo svaki štapić u njega. Ako imate rešetku, ostavljamo preko da se stegnu naši čoko deserti. Ostavljamo da odstoje u frižideru. Drugog dana su veoma ukusni. Neka vam je slatko sa ovim domaćim Twixom!
Pogledajte takođe kako da pripremite domaći korni i proteinske barove.