Način pripreme
Krompir oljuštiti, dobro oprati i ljuštilicom za krompir iseći na tanke listiće. Još jednom dobro oprati, naliti vodom (tako da sav krompir bude u vodi)i ostaviti da odstoji sat vremena, kako bi iz krompira izašao skrob.
Nakon sat vremena, listiće krompira ocediti i rasporediti ih na čistu kuhinjsku krpu, prekriti drugom čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se dobro ocedi.
Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene.
Gotov čips odložiti na pek-papir, a zatim na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.
Čips staviti u odgovarajuću posudu, začiniti po ukusu (posoliti i umešati suvi začin), izmešati i poslužiti.
Savet: Ukoliko imate rebrasto rende, isecite krompir na njemu i dobićete rebrast čips. Ovako pripremljen čips je veoma ukusan, zdrav, bez aditiva.
Prijatno!
Komentari