Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pečeno pile i ćureći batak sa italijanskom mešavinom začina

Pečeno pile i ćureći batak sa italijanskom mešavinom začina

IrenaIrena
Početnik
20943948
Pečeno pile i ćureći batak sa italijanskom mešavinom začina
Fotografije: Irena
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Klasika u novom ruhu - uživajte u piletini sa italijanskim začinima."

Potrebni sastojci

  • pile - 1 kom.
  • ćureći batak - 1 kom.
  • šampinjoni - 400 g
  • krompir - 500 g
  • so - po ukusu
  • začin - po ukusu
  • italijanska mešavina začina (origami, bosiljak, ruzmarin, paprika) - po ukusu
  • ulje - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Pile i ćureći batak posoliti i uvaljati u mešavinu začina, pa staviti u tepsiju podmazanu uljem.

Naliti malo vode i staviti u rernu na 200 stepeni. Peći oko 1, 5 sat.

Krompir oljuštiti i iseći na kockice. Šampinjone očistiti i preseći na polovinu ili iseći na četvrtine. Začiniti po ukusu.

Dodati krompir i šampinjone u tepsiju i nastaviti sa pečenjem još oko 30 minuta dok svi sastojci ne porumene.

Pečeno pile i ćureći batak sa italijanskom mešavinom začina poslužiti toplo kao idealan nedeljni ručak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: