Način pripreme
Predstavljamo vam klasičan recept za školjke na marokanski način sa leblebijama interesantnog drugačijeg ukusa.
Probajte!
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju sa teškim dnom. Sotirajte luk i beli luk 2 minuta. Nakon toga dodajte kupin, alevu papriki, đumbir, cimet i kajanski biber. Pomešajte drvenom varjačom.
Sipajte sok od limuna.
Dodajte leblebije i oljušten paradajz. Ostavite da se krčka na srednjoj temperaturi oko 15 minuta, dok se sok blago ne zgusne.
Sipajte školjke. Pokrijte i kuvajte 3 do 4 minuta.
Izbacite školjke koje se nisu otvorile.
Dodajte so i biber. Nastavite kuvanje nepokriveno 2 minuta.
Razdelite leblebije, školjke i njihov sok u tanjire za supu.
Pospite maslinovim uljem i pospite peršunom ili korijanderom.
Prijatno!