Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Školjke na marokanski način sa leblebijama

Školjke na marokanski način sa leblebijama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Školjke na marokanski način sa leblebijama
Fotografije: Ivelina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
22 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
4
"Sjajan recept koji će pokoriti vaše receptore ukusa - školjke na marokanski način"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • luk - 2 komada, srednji, isečen na sitno
  • beli luk - 2 isečena čena
  • kumin - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • đumbir - 1 kašičica
  • cimet - na vrh kašičice
  • kajanski biber - na vrh kašičice
  • sok od limuna - 1 kašika
  • leblebije - 1 konzerva (400 g) ispklanute, oceđene
  • oljušten paradajz - 2 konzerve (400 g) na kocke
  • školjke - 2 kg
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Predstavljamo vam klasičan recept za školjke na marokanski način sa leblebijama interesantnog drugačijeg ukusa.

Probajte!

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju sa teškim dnom. Sotirajte luk i beli luk 2 minuta. Nakon toga dodajte kupin, alevu papriki, đumbir, cimet i kajanski biber. Pomešajte drvenom varjačom.

Sipajte sok od limuna.

Dodajte leblebije i oljušten paradajz. Ostavite da se krčka na srednjoj temperaturi oko 15 minuta, dok se sok blago ne zgusne.

Sipajte školjke. Pokrijte i kuvajte 3 do 4 minuta.

Izbacite školjke koje se nisu otvorile.

Dodajte so i biber. Nastavite kuvanje nepokriveno 2 minuta.

Razdelite leblebije, školjke i njihov sok u tanjire za supu.

Pospite maslinovim uljem i pospite peršunom ili korijanderom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: