Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Školjke na Burgaski način

Školjke na Burgaski način

ZoriZori
Guru
8872835k
Školjke na Burgaski način
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Odličan i lak način da pripremite ukusne školjke za tren oka!"

Potrebni sastojci

  • školjke - 2.5 kg, krupnije sa ljušturama
  • crni luk - 2 glavice
  • beli luk - 5 čenova
  • peršun - 1 veza
  • belo vino - 50 g
  • maslac - 120 g
  • sir - 250 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Burgas je grad i luka u Bugarskoj, i u ovom receptu saznaćete kako tamo pripremaju školjke.

Školljke dinstamo u šerpi sa malo vode dok se ne otvore, ostavljamo da se ohladi i skidamo gornju ljusku.

Svaku namažemo smesom od 2 iseckane glavice crnog luka, 5 čenova belog luka, vezom peršuna. 5 g belog vina, so, biber i 120 g maslaca, nakon toga poređamo u namazan pleh, posipamo rendanim sirom i pečemo dok se ne ugreju sastojci.

Serviramo tople!

Školjke na Burgarski način su veoma ukusne!

U sezoni školjki probajte obavezno i druge recepte za školjke, školjke sa pirinčem, školjke Sen Žak ili školjke sa belim vinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: