Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od svinjetine»Čorba od svinjetine sa presečenom zaprškom

Čorba od svinjetine sa presečenom zaprškom

Biserka JosifovaBiserka Josifova
Šegrt
366153
Čorba od svinjetine sa presečenom zaprškom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Veoma ukusna i omiljena čorba sa svinjetinom sa presečenom zaprškom."

Potrebni sastojci

  • svinjska prsa - 300 g sa kostima
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komada, crvena
  • celer - 1 stabljika
  • šargarepa - 1 komad, rendana
  • pirinač - 1 šoljica
  • so
  • biber
  • nana
  • maslac - 40 g
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvala sam svinjska prsa sa kostima dok nisu bila gotova. Izvadila sam meso i u bujon dodala sitno seckani crni luk, 1 crvenu papriku, stabljiku celera i rendanu šargarepu.

Krčkala sam povrće dok ne omekša i dodala pirinač. Začinila sam solju, biberom i nanom i dodala iseckano meso.

Ostavila sam na laganoj vatri dok se pirinač ne skuva. Dodala sam kocku maslaca.

Skinula sam sa vatre i začinila čorbu sa 1 umućenim jajetom, proceđenim kroz cediljku. Dobija se veoma ukusna čorba sa svinjetinom sa presečenom zaprškom!

Pogledajte i kako se pravi kurban čorba od svinjetine i pihtije od svinjske glave.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: