Način pripreme
Svinjski vrat se iseče na kocke željene veličine. Moj je imao masniji deo, koji sam stavio na dno šerpe da se istopi, a drugu mast nisam koristio.
Šporet se upali i lonac se poklopi. Meso se dinsta i pušta tečnost.
Za to vreme šargarepa se oljušti i opere. Isecite je na kocke. Dodaje se. Luk se očisti i iseče na kockice. Takođe dodajte i promešajte, ostavljajući lonac sa poklopcem.
Kada se povrće dinsta, dodaje se voda kao za supu.
Operite karfiol i isecite ga na cvetove. Takođe se dodaje u lonac. Čorbu od svinjetine začinite biberom i solju. Dodajte bulgur. Promeša se.
Stavite poklopac, ostavite ga malo podignut sa jedne strane. Kuvajte dok se svinjetina i bulgur ne skuvaju.
Čorba od svinjetine i karfiola je veoma ukusna i lagana.