Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od svinjetine»Čorba od svinjetine sa karfiolom

Čorba od svinjetine sa karfiolom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Čorba od svinjetine sa karfiolom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Čorba od svinjetine i karfiola je veoma ukusna i lagana dok je ne dopunite sa nekoliko kriški prepečenog belog hleba"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 1, 2 kg
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • karfiol - 1 glavica
  • bulgur - 70 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski vrat se iseče na kocke željene veličine. Moj je imao masniji deo, koji sam stavio na dno šerpe da se istopi, a drugu mast nisam koristio.

Šporet se upali i lonac se poklopi. Meso se dinsta i pušta tečnost.

Za to vreme šargarepa se oljušti i opere. Isecite je na kocke. Dodaje se. Luk se očisti i iseče na kockice. Takođe dodajte i promešajte, ostavljajući lonac sa poklopcem.

Kada se povrće dinsta, dodaje se voda kao za supu.

Operite karfiol i isecite ga na cvetove. Takođe se dodaje u lonac. Čorbu od svinjetine začinite biberom i solju. Dodajte bulgur. Promeša se.

Stavite poklopac, ostavite ga malo podignut sa jedne strane. Kuvajte dok se svinjetina i bulgur ne skuvaju.

Čorba od svinjetine i karfiola je veoma ukusna i lagana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: