Način pripreme
Očistimo voćke od listića i drški. Stavljamo ih u cediljku i pažljivo ih peremo pod mlazom tekuće vode.
Posipamo ih šećerom i ostavljamo ih jedan dan u frižideru.
Sledećeg dana ih stavljamo u emajliranu posudu pogodnu za tu količinu i kuvamo 20 minuta na jakoj vatri.
Posle smanjujemo temperaturu, dodajemo štapić cimeta, mešamo pažljivo i ostavljamo da vri.
Stavljamo tanjir u zamrzivač, preko koga probamo gustinu sirupa.
Pripremamo čiste i suve teglice.
Čim se sirup zgusne do neophodne konzistencije, sklanjamo cimet. Pet minuta pre nego što sklonimo s ringle, dodajemo limunsku kiselinu, rastvorenu u 1 kašičici vruće vode.
Sipamo gotovo slatko u teglice, dok je još vruće. Okrećemo ih poklopcima nadole da se vakumiraju.
Pokrivamo ih krpom da se sporije ohlade.