Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Parfe»Parfe od kiselog mleka sa breskvama

Parfe od kiselog mleka sa breskvama

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Parfe od kiselog mleka sa breskvama
Fotografije: Diana Kostova
1 / 9sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Mi smo veliki ljubitelji parfea, posebno kad se tako lako priprema"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 g
  • šećer - po ukusu
  • kompot od bresaka - 1 komad
  • želatin - 2 supene kašike
  • orasi - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Mleko se cedi u gazi jedan dan. Želatin se pomeša sa 150 ml vode i ostavi oko 15 minuta da nabubri.

Kompot se procedi, a voće iseče i u njega se dodaju orasi i oceđeno mleko.

U ugrejani sok od kompota se dodaje želatin i kad se ohladi, se dodaje u smesu.

Dobro se promeša i sipa u kalup za tortu, keks ili bilo koji drugi odgovarajući kalup, nakon čega se ostavllja u frižideru da se želira. Kad se okrene, ukrašava se orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: