Svinjska rebarca sa marinadom od kiselog mleka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj78703
10/06/2019
"I kako se kaže, ako imaš dve čaše kiselog mleka, daj jednu bližnjem, da marinira rebarca "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • za marinadu
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica, ravna
  • sok od limuna - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • limun - 1 komad, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke za marinadu promešamo u posudi. Dobro namažemo svako rebarce i poređamo u posudu za pečenje.

Pokrivamo aluminijumskom folijom i ostavljamo da odstoji nekoliko sati (što više to bolje).

Pečemo na 200 stepeni 50 minuta.

Sklanjamo foliju i zapečem još 15 minuta na nižoj temperaturi dok ne dobijemo lepu boju!

Serviramo sa kriškama limuna!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar