Način pripreme
Pro operemo i skuvamo jagnjeće iznutrice. Nakon što se ohladi sečemo sitno, a povrće, takođe oprano sečemo na komade.
Ugrevamo ulje i maslac u dubokom tiganju. Stavljamo povrće, bez kiseljka da se dinsta lagano i dodajemo oprani pirinač. Mešamo dok pirinač ne postane provida. Nakon toga dodajemo iznutrice, začine i so, alevu papriku i biber i isečen kiseljak. Mešamo lepo i sipamo u odgovarajući pleh.
Prelivamo vrelom vodom i malo bujona u kojem smo kuvali iznutrice. Voda je u ovom slučaju 4, 5 šolja. Stavljamo jelo u ugrejanu rernu na 180 stepeni dok se voda skoro potpuno ne integriše (40-45 minuta).
Prelivamo pripremljenim prelivom od jaja i kiselog mleka sa kukuruznog brašna i soli po ukusu. Ukusan je ovaj preliv i drugačije je teksture zbog kukuruznog brašna!
Sa paradajzom i mladim lukom je idealna ova sarma sa iznutricama sa prelivom, a može i sa kiselim mlekom dodatno! Probajte ovu sarmu sa džigericama ako želite.
Pogledajte takođe kako da napravite sarmu sa iznutricama i pečurkama ili omiljenu prazničnu sarmu sa iznutricama.