Hepi škampi

NansiNansi
Početnik
210
Hepi škampi
Fotografije: Nansi
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Predivan način da napravite brzo ukusne i aromatične škampe koje ćete dugo pamtii - Hepi škampi."

Potrebni sastojci

  • škampi - 1 kg
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • mirođija - 1 prstohvat
  • maslac - 70 g
  • belo vino - 70 ml
  • soja sos - 4 supene kašike
  • čili - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo škampe i zapečemo ih u tiganju sa malo maslaca dok ne dobiju zlatno-roze boju sa obe strane.

Dodajemo malo belog vina da se krčkaju. Nakon što ispari vino dodajemo soja sos, čili i pržimo kratko.

Pred kraj dodajemo beli luk i mirođiju za ukus i miris. Važno je da dodate na kraju da mogu da sačuvaju svežinu i ukuse.

Serviramo hepi škampe sa čašom hladnog i lepog belog vina.

Pogledajte takođe kako da napravite škampe Saganaki ili omiljene pohovane škampe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: