Ukusne pohovane lignje

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
27/06/2017
"Hrskave lignje koje svako može da pripremi, čak je i u obavezi da to uradi "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 569
  • Pregledi tokom meseca115
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene lignje staviti u kipuću vodu. Nakon 5 minuta ih izvaditi, i skinuti im kožu.

Kuhunjskim makazama ih naseći na krugove, debljine oko 1 cm. Kuvati ih u posoljenoj vodi oko 30 minuta, dok im meso ne omekša u potpunosti. Ostaviti ih u cediljci, da se voda dobro iscedi.

Svaku lignju prvo potopiti u brašno, sjedinjeno sa biberom i majčinom dušicom, nakon toga u umućena i posoljena jaja, pa u prezle, pa na kraju ponovo u jaja. Peći u zagrejanom ulju, dok ne dobiju zlatnu boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar