Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa raženim brašnom i heljdom

Kolač sa raženim brašnom i heljdom

Petya StoinevaPetya Stoineva
Pomoćnik kuvara
14942205
Kolač sa raženim brašnom i heljdom
Fotografije: Petya Stoineva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Slatka iskušenja bez glutena poput ovog kolača od raženog brašna i heljde dokazuju da uvek postoji način da se naprave ukusna, sve dok to želite."

Potrebni sastojci

  • brašno od heljde - 1 šolja
  • raženo brašno - 2 šolje
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • slatko od jagoda - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolja
  • jaja - 3 komada
  • soda bikarbona - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte dve vrste brašna sa sodom bikarbonom i kiselim mlekom. Dodajte im jaja i ulje i dobro promešajte.

Na kraju, dodajte slatko od jagoda i ponovo promešajte dok ne postane glatko.

Sipajte smesu za kolač bez glutena u nauljen i brašnom posut silikonski kalup.

Pecite kolač sa raženim brašnom i heljdom u umereno zagrejanoj rerni 45 minuta.

Pogledajte još o tome koja brašna bez glutena možete dodati u ishranu, kao i o zdravstvenim koristima ishrane bez glutena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: