Način pripreme
Za ove mini keksiće sa jagodama i čokoladom prvo umutite jaja sa šećerom, koristite mikser na srednjoj brzini. Nakon toga dodajte kiselo mleko, koru od limuna i ulje. Prosejte brašna zajedno sa praškom za pecivo i vanilom. Dodajte ih u smesu od jaja i sve ponovo umutite mikserom.
U drugu posudu izmrvite čokoladne pločice i rastopite na pari. Operite dobro i isecite na male komade polovinu jagoda. Dodajte isečene jagode u čokoladu i promešajte.
Pripremite silikonske kalupe za mafine ili keksiće. Pecite smesu, punite do pola. Nakon toga u svaki kalup dodajte po 1 kašiiku čokoladne smese sa jagodama.
Pecite na 180 stepeni 35-40 minuta. Servirajte tako što ćete ukrasiti preostaim svežim jagodama.
Za još kulinarskih uspeha pogledajte takođe kako da napravite ukras za mafine i kako da se mafini ne zalepe za papir.
Naučite i koje su prednosti speltinog brašna.