Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Pljeskavice od krompira i šargarepe u rerni

Pljeskavice od krompira i šargarepe u rerni

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
1981794211
Pljeskavice od krompira i šargarepe u rerni
Fotografije: Korisnik#308162
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Uživaćete u svakom zalogaju ovih Pljeskavica od krompira i šargarepe u rerni"

Potrebni sastojci

  • krompir - 300 g
  • tikvice - 1 kom (300 - 400 g)
  • šargarepa - 1 kom.
  • crni luk - 1/4 glavice
  • jaje - 1 kom.
  • brašno - 2 s.k.
  • prezle - 4 s.k.
  • griz - 1 s.k.
  • ulje - 2 s.k. + za premazivanje papira za pečenje
  • so - 2 k.k.
  • biber - 1/2 k.k.
  • suvi začin - 1/2 k.k.
  • prašak za pecivo - 1 k.k.
  • svež peršun - 1 nekoliko grančica (sitno seckan)
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema povrća:

Narendati krompir, tikvicu i šargarepu. Posuti sa 2 k.k. soli, promešati i ostaviti oko 15 minuta da ispuste vodu.

Ceđenje:

Nakon stajanja, dobro ocediti povrće rukama ili uz pomoć cediljke ukloniti višak tečnosti.

Spajanje sastojaka:

U oceđeno povrće dodati izrendani ili sitno seckani crni luk, jaje, ulje, brašno, prezle, prašak za pecivo, biber, suvi začin i peršun. Sve dobro izmešati dok masa ne postane kompaktna.

Formiranje i slaganje:

Oblikovati pljeskavice rukama ili pomoću kašike i poređati ih na pleh obložen papirom za pečenje koji je lagano premazan uljem.

Pečenje:

Rernu zagrejati na 200°C. Pljeskavice peći oko 25–30 minuta dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju. Po želji se mogu okrenuti na pola pečenja da budu ravnomerno pečene.

Prijatno!

Ove pljeskavice od krompira i šargarepe u rerni su lagane, ukusne i idealne kao prilog ili lagani obrok uz jogurt ili salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: