Način pripreme
AIP je skraćenica za Autoimuni Paleo Protokol. Ovo je protokol lečenja namenjen osobama koje pate od autoimunih bolesti. Uzimaju se u obzir dva aspekta - ishrana i način života. Promene u oba aspekta dovode do duboke remisije.
Ovaj recept je u skladu sa fazom eliminacije AIP-a, koristeći samo namirnice koje su uključene u listu dozvoljenih namirnica i pogodan je za putovanja ili kada niste u mogućnosti da pripremite obrok na licu mesta.
Priprema:
Oljuštite pečurke, uklonite drške i operite ih, poređajte ih u pleh i posolite, pospite svaku pečurku majčinom dušicom i dodajte mali komad kokosovog maslaca za kuvanje.
Sipajte 1 šolju vode u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Skuvajte šargarepu i isecite je na sitne kockice. Na isti način iseckajte luk, kiseli krastavac i polovinu slanine. Iseckajte peršun i sve dodajte mlevenom mesu. Posolite po ukusu i začinite origanom. Dobro promešajte i podelite na male kuglice od oko 30 g /prema veličini pečuraka/.
Kada pečurke omekšaju, izvadite ih iz rerne i na svaku pečurku dodajte po jednu kuglicu mlevenog mesa i rasporedite je na mesto drške i pecite u rerni još 15 minuta.
Izvadite pleh i svaku pečurku prekrijte tanko isečenom slaninom i pecite još 5-8 minuta dok ne porumene.
Punjene pečurke se služe kao užina ili predjelo uz ukras od 2 kisela krastavčića i masline. Prijatno!
Pogledajte i kako da napravite punjene pečurke sa šunkom i topljenim sirom ili omiljene punjene pečurke sa sirevima.