Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene Pečurke»Pečurke punjene mlevenim mesom i sirom

Pečurke punjene mlevenim mesom i sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Pečurke punjene mlevenim mesom i sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
02/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Da su nam pečurke, pritom i punjene - ovog puta smo napravili nadev od sira i mlevenog mesa. Bon apeti"

Potrebni sastojci

  • pečurke portobelo - 4 komada, po 100 g svaka
  • mleveno meso - 150 g
  • šalot - 1 komad
  • paradajz sos - 2 - 3 supene kašike
  • svež sir - 4 komadića (oko 50 g)
  • biber - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike + za posipanje po želji
  • so - po ukusu
  • peršun - sušeni, za posipanje
  • sremuš - 5 - 6 stručaka
* merne jedinice

Način pripreme

Velike ukusne pečurke Portobelo su idealne za punjenje, zato što osim što raspolažu mestom za punjenje u svojim kapicama, njihovo mesce uvek ostaje stegnuto i krhko čak i kada malo preteramo sa pečenjem.

Prvi korak je da uklonimo drškicu i vlažnom krpom očistimo kapicu. Ne gulimo ih, kako bismo sačuvali njihovu autentičnu braon boju.

Blago posolimo unutrašnjost i pospemo maslinovim uljem. Po komadić sira stavimo u svaku pečurku.

U tiganju sa malo maslinovog ulja sotiramo luk šalot, dodajemo paradajz sos, mleveno meso, so i biber i mešamo na jakoj vatri, dok se tečnost iz pirea ne redukuje. Nije potrebno da kuvamo dok mleveno meso ne bude potpuno gotovo, jer mu predstoji još jedna termička obrada.

Ovim nadevom punimo pečurke, trudeći se da ravnomerno rasporedimo i da od njega ima izbočenje, a ne da je na nivou pečurke.

Punjene pečurke zalijemo sa još maslinovog ulja po želji i pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.

Poslužujemo pečurke punjene mlevenim mesom i sirom dok su tople, posupte sušenim peršunom i svežim sitno iseckanim stručcima sremuša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: