Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Slepljeni Kolači»Slepljeni keksići od bundeve sa ukusnim nadevom

Slepljeni keksići od bundeve sa ukusnim nadevom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Slepljeni keksići od bundeve sa ukusnim nadevom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
18/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
43 min.
Porcije
16
"Ovi čarobni slepljeni keksići sa nadevom će učiniti praznik od svakoga dana"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 100 g, kuvana i izgnječena
  • brašno - 150 - 160 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • šećer - 80 g
  • vanilin šećer - 10 g
  • kiselo mleko - 2 supene kašike, 25 - 30 g
  • ulje - 35 g
  • jaja - 1 komad
  • cimet - 2 prstohvata
  • nadev
  • kravlji maslac - 40 g
  • sitan sir - 65 g
  • med - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Slepljeni keksići od bundeve sa ukusnim nadevom za ušuškanost u kući čak i u najhladnijim danima.

1. Umutite jaja sa dve vrste šećera, uljem, kiselim mlekom i pireom od bundeve. Treba da dobijete savršeno glatku smeus.

2. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i cimetom. Stavite u delovima u tečnu smesu i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Cilj je da imamo konzistenciju gušću nego testo za kolač. Pošto zavisi od veličine korišćenog jajeta i od toga koliko je retko pire, možda će biti potrebno da dodate još brašna.

3. Ugrejte rernu na 180 stepeni.

Obložite dva pleha papirom za pečenje i kašikom stavljajte male gomilice testa na rastojanju jednu od druge. Oblikujte u krug uz pomoć kašike, da izgledaju kako keksići od bundeve.

4. Pecite 15-18 minuta ili dok mekani keksići ne porumene po ivicama i počnu lepo da mirišu.

5. Ostavite da se ohlade i počnite sa ukusnim nadevom.

Za njega umutite sve sastojke dok ne dobojete homogenu smesu. Ako ne želite da se vide granule od sitnog isra, sameljite krem u blenderu da bude gladak.

Dobija se veoma ukusan nadev, zamalo da potrošim sve dok sam ga probavala. U kombinaciji sa keksićima od bundeve je još izazovniji.

6. Zalepite po dva mekana keksića sa ukusnim kremom i poređajte na poslužavnik.

Rakošni slepljeni keksići, odgovarajuću za novogodišnje i božićne praznike, zbog prisustva bundeve i meda i mirisa cimeta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: