Način pripreme
Slepljeni keksići od bundeve sa ukusnim nadevom za ušuškanost u kući čak i u najhladnijim danima.
1. Umutite jaja sa dve vrste šećera, uljem, kiselim mlekom i pireom od bundeve. Treba da dobijete savršeno glatku smeus.
2. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i cimetom. Stavite u delovima u tečnu smesu i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Cilj je da imamo konzistenciju gušću nego testo za kolač. Pošto zavisi od veličine korišćenog jajeta i od toga koliko je retko pire, možda će biti potrebno da dodate još brašna.
3. Ugrejte rernu na 180 stepeni.
Obložite dva pleha papirom za pečenje i kašikom stavljajte male gomilice testa na rastojanju jednu od druge. Oblikujte u krug uz pomoć kašike, da izgledaju kako keksići od bundeve.
4. Pecite 15-18 minuta ili dok mekani keksići ne porumene po ivicama i počnu lepo da mirišu.
5. Ostavite da se ohlade i počnite sa ukusnim nadevom.
Za njega umutite sve sastojke dok ne dobojete homogenu smesu. Ako ne želite da se vide granule od sitnog isra, sameljite krem u blenderu da bude gladak.
Dobija se veoma ukusan nadev, zamalo da potrošim sve dok sam ga probavala. U kombinaciji sa keksićima od bundeve je još izazovniji.
6. Zalepite po dva mekana keksića sa ukusnim kremom i poređajte na poslužavnik.
Rakošni slepljeni keksići, odgovarajuću za novogodišnje i božićne praznike, zbog prisustva bundeve i meda i mirisa cimeta.