Način pripreme
Skuvajte krompir u posoljenoj vodi dok ne omekša. Ocedite dobro i izgnječite na glatko pire.
Rastvorite prstohvat šafrana u mlakom mleku i dodajte u krompir pire. Mešajte da se ravnomerno rasporedi.
Dodajte parmezan, krem sir, žumanca, brašno, so i biber. Pomešajte dobro dok ne dobijete homogenu smesu.
Mokrim rukama oblikujte krokete u kobliku cilindra ili loptice.
Uvaljajte svaki kroket prvo u brašno, pa nakon toga u umućeno jaje i na kraju u prezle.
Ugrejte ulje u dubokom tiganji ili frirezi. Pržite krokete dok ne dobiju zlatno-braon boju, pažljivo ih okrećite.
Stavite gotove krokete na ubrus da se ocedi višak masti.
Servirajte krokete tople sa sosom po izboru - na primer sos od belog luka, ajoli ili omak od pavlake sa začinima.
Prijatno sa mojim kroketima od krompira sa šafranom!
Pogledajte takođe kako da napravite omiljene ćuftice od krompira.