Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Karfiol na pari sa maslacem sa belim lukom

Karfiol na pari sa maslacem sa belim lukom

AdminAdmin
Glavni urednik
325554
Karfiol na pari sa maslacem sa belim lukom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
13 min.
Ukupno
23 min.
Porcije
2
"Možete servirati ovo jelo kao dodatak uz meso ili ribu ili samo sa parčetom hleba."

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 srednja glavica
  • maslac - 2 supene kašike
  • beli luk - 3 čena, sitno iseckan
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • sveži peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite karfiol vodom. Isecite glavicu na jednake ružice.

Stavite ružice u aparat za kuvanje na pari ili šerpu za paru. Ugrejte vodu dok ne provri i ostavite karfiol da se kuva na pari oko 5-7 minuta dok ne omekša lagano, ali ostane jak i svež.

U tiganju ili maloj kaseroli rastopite maslac na niskoj temperaturi. Dodajte isečeni beli luk i pržite 1-2 minuta dok ne pusti miris, ali nemojte dozvolite da se preprži da ne bi postao gorak. Dodajte sok od limuna, so i biber, dobro promešajte.

Izvadite karfiol i prebacite u posudu. Prelijte sa maslacem od belog luka i dobro promešajte. Ukrasite sitno iseckanim svežim peršunom.

Pogledajte takođe kako se blanšira karfiol i naučice ove savete prilikom pohovanja karfiola.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: