Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečurke u maslacu»Bukovača sa maslacem, belim vinom i belim lukom

Bukovača sa maslacem, belim vinom i belim lukom

Tsveti HadjipetkovaTsveti Hadjipetkova
Šegrt
2714156
Bukovača sa maslacem, belim vinom i belim lukom
Fotografije: Tsveti Hadjipetkova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Fantastično predjelo ili način da iskažete svoje kulinarsko umeće - Bukovača u maslacu sa belim vinom i belim lukom"

Potrebni sastojci

  • bukovača - 300 g
  • so - po ukusu
  • beli luk - 2 - 3 čena ili po ukusu (narendan)
  • belo vino - 100 g
  • ulje - za prženje
  • mirođija - nekoliko grančica, nasečena na sitno
* merne jedinice

Način pripreme

Bukovaču operite, posolite i pospite narendanim belim lukom.

Poređajte pečurke u tiganj sa zagrejanim uljem i prelijte ih belim vinom, pa ih dinstajte dok ne ostanu samo na masnoći.

Ukusne pečurke na maslacu pržite sa obe strane.

Prilikom serviranja, bukovaču u maslacu sa belim vinom i belim lukom pospite seckanom mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: