Ukusna pileća džigerica na seoski način

Sonja StanulovSonja StanulovНовак105
04/02/2017
"Jedva da postoji čovek koji bar jednom nije jeo pileću džigericu na seoski način. Evo kako možete da je pripremite kući po izvornom receptu."
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano13 676
  • Pregledi tokom meseca284
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 1 kg
  • pečurke - 400 g
  • paradajz - 500 ml iz konzerve
  • crni luk - 600 g
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • čubrica
  • ulje - za prženje
  • voda - 150 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prokuvati pileću džigericu oko 5 minuta i izvaditi iz vode. Naseći pečurke i luk na listiće i napola propržiti u ulju.

Dodati alevu papriku i paradajz iz konzerve. Propržiti 5 minuta i doliti vodu. Začiniti ostalim začinima i dodati džigericu u sos.

Sipati sve u posudu za pečenje i peći u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Servirati toplo, a po želji dekorisati seckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar