Patišpanj rolat sa džemom

Milica DjordjevicMilica DjordjevicŠef kuhinje1792
08/02/2017
"Danas vam predlažemo odličan kolač, veoma ukusan i lak za pripremu. To je jedan od prvih kolača koje smo naučili da pravimo."
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano18 026
  • Pregledi tokom meseca443
  • Pregledi tokom sedmice142
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • brašno - 5 kašika
  • šećer - 5 kašika
  • vanila - 1 kesica
  • džem - 1 šolja po izboru
  • orasi - 1 šoljica, izmrvljenih
  • šećer u prahu - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojiti belanca i žumanca.

U žumanca dodati 2 kašike šećera i umutiti dok ne pobeli.

Belanca umutiti u čvrst sneg sa preostale 3 kašike šećera. Pažljivo pomešati dve smese, mešati od dole na gore da belanca ostanu čvrsta.

Dodati brašno postepeno uz lagano mešanje. Dobijena smesa se sipa u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje i poravna se.

Peče se u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni oko 25-30 minuta, uz proveravanje. Nakon što izvadite koru, pustite da se malo ohladi, namažite džemom u koji ste dodali orahe i uvijte u rolat. Posuti šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar